Kortfilm: Made in Sweden, Art & Activism1, Kometen

Film: Kometen

Victor Lindgren 11 min. Sverige 2016 med Abdi Azii

Språk:

Tid: Söndag 14 oktober kl 15.00

Plats: Bio ESTRAD, Södertälje

 
Två män gömmer sig bakom ett stängsel vid en gränskontroll. De har just påbörjat sin flykt från förtryck och förföljelse i hemlandet. Bara en av dem ska nå fram till Sverige. Han är kometen. Kometen är en tolkning av Melker Garays novell med samma namn, regisserad av Victor Lindgren, spelad av Abdi Aziis som själv gjort en liknande helvettesresa från Somalia till Sverige från förtryck och förföljelse av homosexuella. Han är vår komet. Two men are hiding behind a fence at a border checkpoint. They have just started their escape from oppression and persecution in their home country. Only one of them will arrive in Sweden. He is the comet. The comet is an interpretation of Melker Garay’s short story with the same title, directed by Victor Lindgren and played by Abdi Aziiz who himself undertook a similar hellish voyage from Somalia to Sweden to escape oppression and persecution of homosexuals. He is our comet.

 

kometen_Victor_Lindgren2-540x413

Victor Lindgren

”Jag är otroligt glad att jag lärt känna Abdi. Han har inspirerat mig att skriva den här historien eftersom han själv gjort en liknande helvetestripp från Somalia till Sverige, pga hans sexuella läggning. Jag hoppas den här filmen kan belysa hans situation och lyfta flyktingfrågan, speciellt HBTQ-flyktingar som idag ofta blir marginaliserade”

Victor Lindgren tävlade sist på Berlin filmfestival 2013 där han prisades med en Teddy Award för filmen Ta av mig. Kometen är producerad av Therese Högberg på Bautafilm AB i samproduktion med Melker Garay/MBG International AB.

Övriga kortfilmer i Made in Sweden, Art & Activism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s