Kortfilm: Made in Sweden Art & Activism2, Exercise One

Exercise One

Film: Victoria Versau 14 min. Sverige 2016
Plats: Bio ESTRAD, Södertälje
Tid: Söndag 14 oktober kl 20.30
Språk: Svenska, eng text

 

Juli finner gemenskap online efter sin könskorrigering. I längtan efter
närhet bestämmer hon sig till slut för att ta steget ut i verkligheten och
träffa en man. Men världen utanför är inte lika förstående och kvällen
slutar inte som hon hoppats. Exercise One  hade sin internationella premiär vid filmfestivalen Outfest LA. Filmen har även visats på Encounters Film Festival, Göteborg Internationella Filmfestival och på Torino International Film Festival.

Exercise One is drama about Juli who has undergone a gender reassignment surgery, man to woman. She has to struggle with vaginal dilators to prevent her vagina from healing up. Juli is seeking support and comfort on the internet, but the longing for closeness leads to a one-night stand that ends in humiliation and even greater loneliness. A film about a transperson’s loneliness and desire for closeness and love .

Victoria Verseau_foto Lo LÖÖF

Victoria Verseau är verksam som regissör, manusförfattare och konstnär.

Hennes filmer rör sig fritt mellan dokumentär-, spel- och konstfilm, där ett återkommande tema är utanförskap och identitet med bas i hennes erfarenheter som transperson. Under 2018 arbetar Victoria bland annat med en personlig film som kretsar i landskapet mellan dokumentär och fiktion, i hennes berättelse som sina upplevelser av resan till och genom könskorrigering i Thailand, och de hon mötte där.

Hon använder sitt konstnärskap för att skapa medvetenhet runt dessa frågor och söker skapa en mer nyanserad och öppen debatt. 2018 utsågs Victoria Verseau till årets mottagare av Anna-priset, ett stipendium delas ut av WIFT Sverige & UN Women Sverige till en person som sätter kvinnors rättigheter i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s