Kortfilm: MADE IN SWEDEN, Art & Activism1, Jag var också med

Jag var också med

 

Film:  Jag var också med Astrid Askberger 7.30 min. Sverige 2018

Språk: Svenska, eng. text

Tid: Söndag 14 oktober kl 15.00

Plats: Södertälje Stadsscen, Bio ESTRAD, Södertälje

En banderoll har rullats ut på en lantlig tågstation i en helt annan tidsålder. ”Respektera vårt nej” står det på den. Under en diabilds-kväll hos mina föräldrar slås jag av hur främmande deras gravallvarliga kamp verkar idag. Jag slås också av hur lite jag själv gör. I en tid där de som vill hjälpa andra ibland beskylls för att vara ”godhetsknarkare” eller ”godhetsapostlar” får vi möta tre personer och deras konkreta politiska handlingar.

ja var där astrid a 2

download

Astrid Askberger, regissör 

Jag gör dokumentär kortfilm och långfilm som jag både producerar själv och med andra. Jag skildrar ofta människor och historier som jag anser saknas i samhället.

Sedan 2002 har jag frilansat med dokumentärfilm, interaktiv radio, text och hybrider mellan dans, konst, teater och film. Teman jag berör är kärlek och på senare tid film med ett samhällspatos. Att skildra det normbrytande och utmana stereotyper har också funnits som ett tema. Några av mina filmer följer skeenden som utspelar sig under längre tid, till exempel långfilmsdokumentären Gretas guide till galaxen som är filmad av och från under 14 år. Även det projekt som jag jobbar med nu om min morfar är filmat under 5 års tid. På senare år har jag också i snabba processer regisserat ett antal korta dokumentärer som utgår från mej själv med en personlig speaker och stillbilder.

Jag var också med är producerad av Kristina Meiton MigDig AB

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s