Performance: The Tender Protest Series – Mariana Suikkanen Gomes

The Tender Protest Series 

Performance med Mariana Suikkanen Gomes

När: Lördag 13 oktober 2018
Tid: 19:00
Plats: NOVA/Hörsalen, Lunagallerian Södertälje
Språk: engelska

Föranmälan: Gratis biljett!

Mariana Suikkanen Gomes är en scenkonstnär vars verk placerar sig i skärningspunkten mellan personliga möten, kollektiva aktiviteter och performativa presentationer. I The Tender Protest Series undersöker hon ömhet och sårbarhet i ett arbete tillägnat minnen, ritualer, brandtal, bekännelser och sensoriska spår. Research kring liveness, den emanciperade skådespelaren och publiken som vittne/deltagare flätas här samman med scenkonstnärlig aktivism i relation till samtida rörelser som radical softness och body acceptance.

Mariana har en kandidatexamen i LIVE ARTS från Kingston University och en masterexamen, Den autonoma skådespelaren, från Stockholms dramatiska högskola. Som performer har hon arbetat med bland andra Sidney Leoni, Lundahl & Seitl samt Marina Abramovic och ingår i ett långsiktigt och hängivet samarbete i trion GLQ/GomesLechQuigley.

Föranmälan. Drop-in i mån av plats. Stängda dörrar under performance.

The Tender Protest Series genomförs med stöd av Köttinspektionen Dans och Weld.

 

The Tender Protest Series 

Performance with Mariana Suikkanen Gomes

Mariana Suikkanen Gomes is an artist and performance-maker dedicated to practices and rituals that locate themselves in the intersection between personal encounters, collective activities and performative presentations. In The Tender Protest Series she explores the realms of memory, intimacy, tenderness and vulnerability interlacing research on liveness, the emancipated actor and audience as witness/participant with artistic activism in the fields of radical softness and body acceptance.

Mariana holds a BA (Hons) in LIVE ARTS from Kingston University and an MA, The Autonomous Actor, from Stockholm Academy of Dramatic Arts. She is involved in various loving collaborations, most intensively as one third of the collective GLQ/GomesLechQuigley. As a performer she has worked with, among others, Sidney Leoni, Lundahl & Seitl, Marina Abramovic and Lynsey Peisinger.

Tickets can be booked thru Billetto:

The Tender Protest Series is supported by Köttinspektionen Dans and Weld.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s