Film: Mr Gay Syria

Mr Gay Syria

Film: Ayşe Toprak, Dokumentär 85 min. Turkiet 2017
Plats: BIO Estrad, Södertälje
Tid: 14 oktober kl 19.30

Mr Gay Syria är så mycket mer än en skönhetstävling, det är en aktivistkampanj och ett försök att generera internationell uppmärksamhet för den livshotande situation som många hbtq-personer från Syrien befinner sig i. Genom tävlingens dramaturgi lär vi känna Husein och Mahmoud, två av alla de deltagare som riskerar sina liv för att få möjlighet att börja om i väst. Hör deras berättelser och stöd deras kamp.

filmen presenteras i samarbete med Cinemaqueer

 

<> <> <>

Mr Gay Syria

Mr. Gay Syria follows two gay Syrian refugees who are trying to rebuild their lives. Husein is a barber in Istanbul, living a double life between his conservative family and his gay identity. Mahmoud is the founder of Syria’s LGBTI movement and is a refugee in Berlin. What brings them together is a dream: to participate in an international beauty contest as an escape from their trapped lives and an answer to their invisibility. Will the dream come true or will the refugee crisis and the harsh consequences of being gay in the Muslim world shatter it to pieces?

<> <> <>

mr gay syria2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s