Film: MADE IN SWEDEN Flyktingen av den sorgliga skepnaden / The Refugee…

Flyktingen av den sorgliga skepnaden + Regissörsbesök!


Film: Paula Urbano, konst/dok. 44 min. Sverige 2015.
Plats: BIO Estrad, Södertälje
Tid: 14 oktober kl 15.00

Vilka kroppsliga erfarenheter innebär det att leva i ovisshet, att lägga sitt öde i någon annans händer? Konstnären Paula Urbano lärde känna en man som sökt asyl, men blivit utvisad från Sverige. Filmen bygger på deras tid tillsammans, då hon följde honom mellan Flen, Eskilstuna, Bagdad och Teheran. Tittaren får själv navigera bland möjliga historier, och konfronteras kanske med sina egna fördomar längs vägen.

Efter visningen blir det samtal med regissör Paula Urbano.

<> <> <>

The refugee of the sad shape

Paula Urbano met an Iranian man that applied for asylum, but got deported from Sweden. The film takes form during the year she followed him from Flen, Eskilstuna, Baghdad and Teheran. In her artistic practice Urbano explores existential uncertainty. The viewer him/herself has to navigate through possible stories and is maybe confronted with his/her own prejudices along the way.

Q&A with Paula Urbano after the screening.

<> <> <>

Portrait_Paula1

More about Paula Urbano:  www.paulaurbano.com