Film: Dykes, Camera, Action!

Dykes, Camera, Action!

Film: Caroline Berler, dokumentär 58 min. USA 2018 
Plats: Södertälje Stadsscen, Bio ESTRAD
Tid: Söndag 14 oktober kl 14.00
Språk: Engelsk tal

Lesbiska har inte alltid varit bortskämda med att representeras på film. I den här filmen möter du lesbiska filmskaparna Barbara Hammer, Su Friedrich, Rose Troche, Cheryl Dunye, Yoruba Richen, Desiree Akhavan, Vicky Du, filmkritikern B. Ruby Rich och Jenni Olson som alla gått i bräschen för att ändra på detta.  I filmen gör de upp med den amerikanska filmhistorien och visar var de lesbiska faktiskt finns och hur de själva har porträtterat och porträtterats genom åren. Dykes, Camera, Action! är levande queer historia om de amerikanska lesbiska pionjärer som gjorde skillnad!

<> <> <>

Lesbians didn’t always get to see themselves on screen. But between Stonewall, the feminist movement, and the experimental cinema of the 1970s, they built visibility, and transformed the social imagination about queerness. Filmmakers Barbara Hammer, Su Friedrich, Rose Troche, Cheryl Dunye, Yoruba Richen, Desiree Akhavan, Vicky Du, film critic B. Ruby Rich, Jenni Olson, and others share moving and often hilarious stories from their lives and discuss how they’ve expressed queer identity through film. DYKES, CAMERA, ACTION! is a history of queer cinema from the women who made it happen.

dykescameraaction_04_150_besk

Medverkande: BARBARA HAMMER, ROSE TROCHE, B. RUBY RICH, SU FRIEDRICH, CHERYL DUNYE, YORUBA RICHEN, VICKY DU, RACHEL REICHMAN, SARAH SCHULMAN, CARRIE MOYER, KAY TURNER, YVONNE WELBON, JANET BAUS, JENNI OLSON, LESLI KLAINBERG

Caroline berler.jpg

Caroline Berler, regissör Dykes, Camera, Action!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s