Film: Parole de king! / French kings rule! SVERIGEPREMIÄR

Parole de king! / French kings rule! 


Film: Chriss Lag, 95 min. France, 2018 
Plats: Bio ESTRAD, Södertälje
Tid: Söndag 14 oktober kl 13.00
Språk: Franska, engelsk text

I franska festivalfilmen Paroles de King! får du veta allt du nånsin velat veta om Drag Kings, och mer! Trailer

På ett alldeles särskilt franskt sätt blandas uppträdanden, rap, och queerteori i denna helt nya dokumentär om ett 10-tal etablerade ”Kungar” från hela Frankrike. Med intellektuell skärpa, värme och humor analyserar dessa kvinnor sina ”Kings” sig själva, sin lust och sina performance ur olika perspektiv och teorier. Möt sexiga, självironiska ”fier comme un cock – Louis”, bikers, scouter och magiker i en garanterat queer blandning.

”When I read Wittig, I became dyke, when I read Preciado I became a queer. Today when I read Preciado I am post-queer” ”Playing tough guys, soft inside, Generation black-white-Arab, Generation black-white-dildo, Playing tough guys, soft inside…”


Parole de king!

Si les Drag Queen occupent le devant de la scène des cabarets, peu de gens connaissent les Drag King. Ce documentaire permet à tous de s’interroger sur ses propres rapports au masculin et au féminin. En effet, les Drag King se servent des codes de la masculinité pour jouer avec les codes de la féminité. Partez à leur rencontre sur scène, en coulisse et dans des ateliers et découvrez ces personnages extraordinaires et attachants venus de toute la France.


Recensioner /
Critiques:

”Häpnadsväckande och engagerande” Didier Roth Bettoni – Heteroclite

”Un film étonnant et passionnant”  Didier Roth Bettoni – Heteroclite

”Drag Kings talar ur skägget! är en generös och tilltalande film, aldrig ytlig” Films de culte

”Parole de King ! est un documentaire généreux et attachant, jamais superficiel.” Films de culte

” Dessa flertaliga självbetraktelser är en hyllning till Toleransen, Det är friheten att agera, representera och uttrycka sig som en vill.” Nouvel Ecran

” Ces multiples introspections constituent (…) une ode à la tolérance. Une liberté d’action, de représentation et d’expression.” Nouvel Ecran

Affiche-Parole-de-King_30x40_300dpi