QueerMove 2018

Välkomna till Queermove 2018 World LGBTQ Film & Arts Festival!

Den 13 och 14 oktober 2018 presenterar vi ett fullspäckat program med filmer, live-uppträdanden och internationella gäster. Vi är även extra stolta över att presentera en Skandinavienpremiär med mingel för den polyamoröst erotiska filmen Las Hijas del Fuego, regisserad av den i Argentina välkända lesbiska filmskaparen Albertina Carri. Äkta spanskt romantiskt drama, med snygga bögar och bitchig abuela (farmor), får ni i filmen El Casamiento. 

Varva romantik med politik och möt de engagerade människorna i filmaren Astrid Askbergers Jag var också där, i kortfilmsprogrammet MADE IN SWEDEN. Inom MADE IN SWEDEN visas också konstfilmen Flyktingen i den sorgliga skepnaden av Paula Urbano, som även medverkar i samtal efter filmen. En annan gäst på plats är franska Chriss Lag som gjort Parole des Kings / French Kings Rule!,  en film om ett gäng drag kings som på skönt franskt vis analyserar sina snubbar ur alla tänkbara perspektiv. Apropå snubbar visar vi på Queer Icon-tema även Tom of Finland – Daddy and the Muscle Academy från -91 i en nyrestaurerad version ifrån 2017. I filmen möter du konstnären Laksonen (a.k.a. Tom of Finland) själv. Mer finskt och ikoniskt blir det också i Tove och Tooti i Europa, samt i Haru- the Island of the Solitary där vi får följa med konstnärsparet författaren Tove Jansson och hennes livskamrat konstgrafikern Tuulikki Pietilä genom flera dokumentärer som bygger på deras privata Super 8-filmer ifrån ett långt liv tillsammans.

Missa inte heller tre kortfilmer på transtema av konstnären Victoria Versau med Exercise One, skådespelaren och manusförfattaren Jana Bringlöv Ekspong med filmen @janabringmelove samt prisbelönta Ta av mig av Victor Lindgren.

För att inte tala om allt som händer under lördagen, innan söndagens filmfestival! Då uppträder bland annat danskompaniet JUCK! Joel Isabel M. Ortiz läser ur sin nya omtalade bok Sången om en son. Performancekonstnären Mariana Suikkanen Gomez bjuder in till sin omistliga Tender Protest Series. Legenden Jan Hammarlund sjunger och spelar så mjukt och revolutionärt som bara han kan, och filmvetaren och lektorn Dagmar Brunow föreläser om queera arkiv och visar klipp ifrån filmhistorien… Ja allt detta, och mycket mycket mer!

Kort sagt! Queer Icons, finskt, latino, trans, migrationstema, svenskproducerad queer film och konst & aktivism är några av årets teman…

Enjoy!

/Sander Neant Falk, festival director, program & Sarah Guarino Floren producent intendent på Södertälje Konsthall

………………..

Festivalen Queer(in)g Södertälje 2017 initierades av Sarah Guarino Florén, intendent på Södertälje Konsthall, och Bill Schiller från TUPILAK, som en del av festligheterna kring 2ndNordic Rainbow History & Art Month.

I år har festivalen växt och utvecklats till QUEERMOVE 2018. Nytt för i år är att festivalen bland mycket annat kommer att bjuda på en regelrätt filmfestival! Projektledare för festivalen är Sarah Guarino Florén och Sander C. Neant Falk. Festivalen genomförs i samarbete med Bill Schiller, TUPILAK (http://www.tupilak.org) och Kultur- och fritidskontoret Södertälje.

QUEERMOVE 2018 kommer att äga rum lördag 13/10 – söndag 14/10 på Södertälje konsthall (NOVA) och Estrad Bio i Södertälje.

För mer info kontakta:

Sarah Guarino Florén: sarah.floren@sodertalje.se

Sander Neant Falk: sander.neantfalk@yahoo.com